Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Драма у Долині: ФК “Гарда” поступився “Нафтовику” у гарячому поєдинку

В рамках 19 туру Чемпіонату області, калуська “Гарда” відправилася у Долину на поєдинок проти “Нафтовика”. Калушани програли у драматичному матчі, не без помилок арбітрів

Ділиться Інформатор

Доля звела обидві команди на полі Долини саме у день міста Калуша. Кожен футбольний вболівальник, що слідкує за обласним футболом знає яким гарячим є протистояння футбольних команд Калуша та Долини.

Журналісти Інформатора не могли пропустити такий цікавий футбольний матч, тож вирішили відправитися у Долину.

Долина зустріла сонячною та жаркою погодою. Навіть вітер не зміг полегшити ситуацію.

До слова, поле у не найкращому стані та й споруди теж. Моментами здавалося, що ми повернулися до Радянського Союзу – “Привіт учасникам змагань” яскраво це демонструє.
Розбиті вікна та вибиті двері, а також рослинність, що пробивається крізь дах та заступає деякі букви явно радянського напису.

Лише українська музика, що лунала із колонок перед матчем нагадувала, що ми в незалежній Україні.

Поки ми чекали на початок матчу, то вирішили порахувати кількість глядачів, які прийшли на поєдинок Долини та Калуша. Нам вдалося нарахувати до 100 чоловік. Однак, люди приходили на стадіон і під час матчу.

Своєрідної атмосфери стадіону “Нафтовик” у Долині додає той факт, що збоку стадіону грали волейбол на старому, понівеченому майданчику.

На трибуні кількома особами було організовано такий собі “фан-клуб” Нафтовика, які горланили увесь поєдинок. Це були й перероблена “Лента за лентою” і всім відома “Червона рута”, яку найчастіше співають на стадіонах України.

Фан-сектор ФК “Нафтовик” (Долина)

Поєдинок розпочався досить активно з обох сторін. Калушани на 5 хвилині створили першу нагоду відкрити рахунок у матчі. Владислав Гончар завдав прицільного удару, але мʼяч пролетів повз ворота. Нафтовик одразу ж відповів своєю атакою, але Богдан Кузів на місці.

На 10 хвилині матчу, вже Богдан Денега завдав сильного удару по воротах Нафтовика, але голкіпер господарів виручив свою команду.

Високий пресинг Нафтовика дав результати на 14 хвилині. Володимир Христонько замкнув передачу, хоча перебував в момент передачі мʼяча поза грою, але арбітр все ж зарахував мʼяч.

На 28 хвилині Степан Гудак замкнув передачу партнерів. Цього разу мʼяч знову пролетів повз ворота. На 39 хвилині свою нагоду мав Андрій Рибатчин. Теж безрезультатно.

Перший тайм завершився мінімальною перевагою господарів.

Із самого початку другого тайму, Нафтовик під шалену підтримку вболівальників летів подвоювати перевагу. Врешті, на 55 хвилині їм це вдалося. Автором другого голу “Нафтовика” став добре знайомий калушанам – Роман Дяків.


На 78 хвилині матчу, Олександр Цюпер сфолив у карному майданчинку на Богданові Денезі. Арбітр призначив пенальті, яке на 79 хвилині реалізував капітан ФК “Гарда” – Роман Гудак та повернув Гарду у гру. 

На останніх секундах матчу “вбивчу” можливість зрівняти рахунок мав Степан Гудак, але мʼяч “по зрадницьки” пролетів повз ворота.

У підсумку долинський “Нафтовик” тріумфує у калусько-долинському дербі.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

 

Нагору