Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дзеркала природи: три гірські озера неймовірної краси

Природа зачаровує: неймовірні кольори Карпат переливаються від зеленого — трави, лісів і квітів — до прозоро-синього. Останні барви можна віднайти в озерах. Розповідаємо вам про одні з найкрасивіших.

Пише Інформатор, покликаючись на колег з Коломиї.

Озеро Апшинець

Одне із гідрологічних див природи — озеро Апшинець. Знаходиться воно поблизу села Чорна Тиса, біля гори Трояска. Розташоване озеро на висоті 1487 метрів над рівнем моря на північних схилах гірського масиву Свидовець та має льодовикове походження. Місце сподобається тим, хто любить відпочивати у Карпатах наодинці з дикою природою. Площа озера всього 1,2 гектари, а його глибина сягає максимум 3,3 метри.

Озеро Ворожеска

Озеро розташоване на висоті 1460 метрів над рівнем моря на Масиві Свидовець, у межах Карпатського біосферного заповідника. Озеро складається із двох невеликих водойм, які розміщені одне над одним. Вода у озерцях прозора й через них видніється намулисте дно. Найпростіший маршрут до озера починається у селі Чорна Тиса й становить близько 15 кілометрів.

Озеро Несамовите

Це чи не найвище високогірне озеро в українських Карпатах. Взимку водойма замерзає й покривається товстим шаром криги. У найглибшій точці озеро сягає 1,5 метри глибини. Знаходиться озеро у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Зі спортивної бази “Заросляк” є маркований маршрут, який складає 7 км в один бік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору