Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші військовим пропонують безплатне протезування зубів

У Калуші військовим пропонують безплатне протезування зубів

Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради увійшла у п’ятірку медичних закладів області, котрі проводять безплатне протезування зубів.

Пише Інформатор.

Національна служба здоров’я спільно з Міністерством охорони здоров’я України реалізують пілотний проєкт із зубопротезування для військовослужбовців. В ході проєкту надавачі послуг можуть укладати з НСЗУ контракт, який покриває витрати на лікування пацієнтів. Тариф на таку послугу становить 2 765 гривень та коригується відповідно до виду медичної послуги. Скористатись протезуванням пацієнт може тільки один раз на рік.

“На фінансування проєкту із зубопротезування, який стартував з 1 квітня 2024 року, з державного бюджету виділили 750 млн. грн. В Івано-Франківській області на цей пакет законтрактувалися вже 5 медзакладів, які у квітні надали допомогу вже 13 пацієнтам. Проте підписання договорів надалі триває, тобто кількість надавачів буде збільшуватися, і ми закликаємо наших захисників користуватися цією можливістю”, — говорить директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Тетяна Кудик.

Послугу можуть отримати:

  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • військовослужбовці.

Щоб отримати її потрібно звернутись до стоматологічної поліклініка Калуської міської ради, що знаходиться на вулиці Грушевського 88а. З собою потрібно мати направлення від стоматолога, заповнити відповідну заяву та мати при собі:

  • паспорт громадянина України;
  • облікова картка платника податків;
  • посвідчення (учасника бойових дій / особи з інвалідністю внаслідок війни / посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору