Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Підгірках пройшов турнір з єдиноборств пам’яті Богдана Гавриліва “Підгорецькі богатирі”

У Підгірках відбувся традиційний турнір з єдиноборств “Підгорецькі богатирі”. Турнір започатковано ще у 2017 р. Біля витоків даного турніру стояв військовослужбовець Богдан Гаврилів, що загинув 4 березня 2019 р. біля села Лебединське внаслідок мінометного обстрілу. 

Пише Інформатор.

Цьогоріч у турнірі взяли участь більш ніж 12 учасників, а серед спортивних видів на турнірі були представлені наступні:

  • Армреслінг;
  • Віджимання;
  • Вправи із гирею;
  • Присідання із дівчиною до 50 кг;
  • Скакалка;

Також було проведено два показові боксерські бої та майстер клас із піднімання гирі від підгорецького пароха, священника УГКЦ – Михайла Бойчука. Наприкінці турніру, усі учасники отримали на згадку футболку із логотипом заходу.

Директорка будинку культури ім. А. Могильницького Надія Шелешко наголошує, що турнір “Підгорецькі богатирі” отримав право на життя з “легкої руки, оптимізму і підтримки” Богдана Гавриліва:

“З його легкої руки, оптимізму і підтримки “Підгорецькі богатирі” отримали право на життя. І тепер, коли Богдан долучився до Небесної Гвардії, ми зобов’язані продовжити традицію проведення даного заходу. Маємо свято берегти пам’ять про наших земляків, які залишаються для нас прикладом Людини з великої літери, що чесно виконала свій громадянський обов’язок.

Сьогоднішній спортивний турнір організований не для того, щоб оплакувати Богдана, а для того, щоб вшанувати світлу пам’ять молодого Героя, нашого земляка, захисника. Адже, доки ми його пам’ятаємо, доти він буде живий”, – підсумовує Надія Шелешко.

Вперше турнір у Підгірках було проведено у 2017 р. Богдан Гаврилів, який був спортсменом, сам брав участь у організації та проведенні першого турніру з єдиноборств. Однак, після повноліття прийняв рішення долучитися до Збройних Сил України і боронити Україну від московського агресора.

Богдан Гаврилів серед призерів першого турніру “Підгорецькі богатирі”. 2017 р. 

Щодо Богдана Гавриліва, який народився у Підгірках та проведення турніру Надія Шелешко говорить наступне:

“Не випадково, сьогоднішній турнір “Підгорецькі богатирі” присвячений пам’яті Богдана Гавриліва. Адже ще у 2017 р. Богдан був одним із тих, хто активно допомагав в організації проведення спортивного заходу та безпосередньо брав участь у змаганнях”, – розповіла Надія Шелешко.

Ярослав Куцій
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору