Інформатор Калуш

ДОЛИНА

На Калущині відбувся патріотичний велопробіг “Пам’яті нескорених”

У неділю, 26 травня, населеними пунктами Болехівської та Долинської територіальних громад пройшов патріотичний велопробіг “Пам’яті нескорених”. Велопробіг був організований Болехівською міською радою у співпраці із Долинською міською радою. Участь у ньому взяли понад 60 велосипедистів, які прагнули вшанувати пам’ять Січових Стрільців, а загальна довжина маршруту становила 36 км, яку було подолано за 5 годин. Однак не всім це вдалося.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду.

Фото: Болехівська міська рада

Патріотичний велопробіг був присвячений Дню Героїв “Пам’яті нескорених”. На старт у с. Тисів, що входить до Болехівської міської громади прибули велосипедисти двох громад Калущини – Болехівської ТГ та Долинської ТГ.

“Головним завданням велопробігу було виховання почуття патріотизму й духовності, національної свідомості, любові до свого народу, його історії, держави, рідної землі, родини, гордості за минуле й сучасне – якостей, які безпосередньо впливають на досягнення високого рівня обороноздатності держави та зміцнення її могутності на основі героїчних прикладів історії українського народу, національно-визвольних рухів та сучасних Збройних Сил.

Метою його проведення була також пропаганда здорового та активного способу життя”, – йдеться у повідомленні Болехівської міської ради

Маршрут велопробігу пролягав через наступні локації:

с. Тисів — Волоський цвинтар м. Болехова — каплиця Івана-Хрестителя (м. Болехів) — Хрест Героям ОУН-УПА (м. Болехів) — с. Гузіїв — с. Тяпче — урочище “Вільшина” (с. Гошів) — криївка ОУН-УПА (Болехів) — урочище “Бучники” (Болехів)

Учасниками пробігу могли стати усі бажаючі, які мали велосипеди будь-якого типу. Протягом усього заходу, поліція та карета швидкої допомоги здійснювали супровід учасників велопробігу. На кожній із визначених локацій велотуру, де учасники робили зупинки, проводилися історичні екскурси.

Як йдеться у повідомленні Болехівської міської ради загальна протяжність маршруту складала 36 км, яку учасники велопробігу подолали за 5 годин. Однак, не усі велосипедисти дісталися фінальної точки патріотичного велотуру.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору