Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Ринзака

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Ринзака

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Ринзака — старшого навідника протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону.

Роман Ринзак народився 28 лютого 1998 року в місті Болехові. Закінчив місцеву школу №1. Під час навчання відвідував різні гуртки та секції. Мав велику кількість нагороджень. Він дуже любив риболовлю, збирати гриби, подорожувати у горах, співати пісні, був надзвичайно товариським, тому у будинку його батьків було завжди гамірно. У хлопця була щира, добра, милосердна, християнська душа. 

У дитинстві прислуговував у церкві св. Параскеви м. Болехова, співав у церковному хорі, шанував українські традиції. Хлопця виховувала мама самостійно, оскільки тато помер, коли він ще був малим, і Роман всіляко допомагав мамі, був міцною опорою для сестер.  Сусіди пророкували йому бути священником, та не вдалося хлопцеві здійснити своїх мрій, цілей, бо життя його обірвалося дуже рано. 

Після закінчення вищого професійного училища №8 в місті Стрию за спеціальністю “Автомеханік”, був призваним на строкову службу. Її розпочав у 2016 році в м. Десна Чернігівської області, а пізніше продовжив у м. Миколаєві. 

З перших днів війни пішов захищати Україну. Солдат, старший навідник протитанкового взводу роти вогневої підтримки із позивним Швидка пуля проходив службу в 10-тій окремій гірсько-штурмовій бригаді.

8 жовтня 2022 року, під час артилерійського обстрілу, у бою за незалежність рідної країни в населеному пункті Берестове Бахмутського району Донецької області 24 річний болехівчанин Ринзак Роман Богданович загинув.                                                              

Поховали українського захисника на місцевому кладовищі на вулиці Лисовицькій. 

Указом Президента України від 10 травня 2023 року №269 посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Посмертно нагороджено медаллю Івано-Франківської обласної ради “Лицар бойового чину”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору