Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Калуші “підрезервували” майже 100 тисяч гривень на ліквідацію стихійних звалищ

У Калуші "підрезервували" майже 100 тисяч гривень на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ

Управління житлово-комунального господарства міської ради визначило підрядника, який цьогоріч боротиметься із стихійними звалищами в громаді. 

Повідомляє Інформатор.

Закупівля проведена без використання електронної системи. Відповідно до оприлюдненої інформації, закуплено одну послугу. Сума договору склала 94 тисячі 719 гривень та 90 копійок.

Послугу надаватиме Підприємець Віктор Голубович, який зареєстрований у Калуші. Термін виконання договору — до кінця поточного року.

Як повідомив у коментарі Інформатору начальник управління житлово-комунального господарства Тарас Фіцак, йдеться не про ліквідацію якогось конкретного звалища, а про ті роботи, які необхідно буде проводити впродовж року. Зокрема, підрядника за потреби долучатимуть для вивезення відходів, які збирають під час толок у громаді або ж у випадках, коли стихійні звалища утворюватимуться неподалік сміттєвих контейнерів. Такі випадки час від часу у громаді виникають.

Це означає, що не обов’язково до кінця року буде використана вся сума договору. Якщо не буде звалищ — не буде і відповідних витрат із бюджету.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що на Прикарпатті цього року виявили 45 стихійних сміттєзвалищ.

Додамо також, що Івано-Франківщина разом з міжнародними експертами переглядає свій регіональний план управління відходами до 2030 року — готується створювати нову сміттєпереробну інфраструктуру. Зокрема, у Калуші хочуть збудувати завод, який стане частиною сміттєобробного кластеру.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору