Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З мешканців будинку на Дзвонарській не братимуть гроші на облаштування укриття

З мешканців будинку на Дзвонарській не братимуть гроші на облаштування укриття

Нове укриття для Калуського ліцею №3 коштуватиме місту понад півтора мільйона гривень. 

На засіданні виконавчого комітету сьогодні затвердили відповідний кошторис, пише Інформатор.

Згідно з рішенням, планують здійснити капітальний ремонт підвального приміщення в будинку на вулиці Дзвонарській, 5. Кошторис має три статті витрат із загальною вартістю в 1 мільйон 585 тисяч 318 гривень.

Кошти розподіляться наступним чином:

  • 1 258 529 гривень — на будівельні роботи;
  • 326 789 гривень — на інші витрати.

Також у рішенні є стаття витрат під назвою “Устаткування, меблі, інвентар”, проте, на неї коштів не передбачено.

Про укриття ліцею говорили сьогодні і на засіданні депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики. Йшлося зокрема про те, що 99% з передбаченої на капремонт суми профінансують коштом бюджету. З мешканців будинку грошей на співфінансування робіт фактично брати не будуть.

Раніше, нагадаємо, говорили, що понад 158 тисяч гривень як співфінансування начебто готові виділити мешканці багатоповерхівки. Тобто йшлося про 10%. Але оскільки укриття потрібне, насамперед, для забезпечення навчального процесу, а не лише мешканцям будинку, то вирішено, як виключення, взяти фінансування проєкту на бюджет.

“Управлінська компанія може виділити 8-10 тисяч гривень, які і будуть зараховані як співфінансування”, — пояснив начальник управління ЖКГ Тарас Фіцак.  

За його словами, сума вийшла доволі великою, бо в зазначеному підвалі доведеться переносити всі інженерні мережі. Альтернативного приміщення поруч зі школою немає.

Нагадаємо, що ліцей, про який іде мова, не має власного укриття. Другий рік під час повітряної тривоги діти переходять в інше приміщення неподалік. Але воно — приватне і власник має на нього певні плани. Тож, з’явився ризик, що з наступного навчального року учнів ліцею евакуйовувати буде нікуди.

Читайте також — Штрафи за зачинені укриття можуть досягти 17 тисяч гривень

Олег Кіндрацький
Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору