Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Село уже рік без старости. Коли будуть вибори в Оболоні на Калущині?

Село без старости. Коли будуть вибори в селі Оболоня?

Наприкінці травня минулого року несподівано пішов із життя староста Оболонського округу Долинської громади Михайло Федай. Село досі  без голови.

Про це йшлося сьогодні під час засідання сесії Долинської міської ради, пише Інформатор.

Лише через рік після смерті посадовця постало питання про виключення його зі складу виконавчого комітету. Під час розгляду цього питання зайшла мова і про доцільність обрання нового старости. Адже село велике і зараз — єдине в громаді без свого старости.

“Коли буде оголошено старт виборів в Оболонському старостинському окрузі?” — цікавився у міського голови один із депутатів, за словами якого, зараз починається сезон косіння трав, ремонту доріг тощо, тому люди мають мати до кого звернутися.

Іван Дирів у відповідь зазначив, що це питання вже виносили не раз, але депутати не голосували, тому він у цій ситуації безсилий. Також голова громади зауважив, що наразі ще відкритим є питання щодо зміни кількості старостинських округів. Тож, закликав приходити і обговорювати це.

Далі питання не обговорювали. Але і проєкт рішення у підсумку не підтримали: участь в голосуванні взяли лише семеро депутатів. Ймовірно, причиною такого голосування стало те, що в рішенні йшлося не лише про виключення Михайла Федая зі складу виконавчого комітету, а і про введення в склад нових членів — заступників міського голови.

“Ну, будемо ще розглядати”, — резюмував міський голова.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору