Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Учениця Боднарівського ліцею створила артпроєкт для французької школи

Учениця Боднарівського ліцею створила арт-проєкт для французької школи

Київ та Калущина обʼєдналися у творчому проєкті “Весна Українки”, який реалізовувався від дня народження Лесі Українки й до останніх весняних днів.

Розповідає Інформатор.

10 годівниць, 10 творчих задумів, 10 відомих акторів, журналістів, письменників цієї весни творили пензлем учениці Боднарівського Ліцею Калуської територіальної громади Вікторії Стефурак із підтримкою та сприянням директорки ліцею — Ольги Попадинець.

На запрошення мистецького центру “La Cite” та його директорки Тіфен Анрі десятикласниця зуміла створити неповторні художні будиночки для птахів, які зустрічатимуть пернатих кожної весни!

До озвучення проєкту долучилися калушани: поетка Тетяна Юзьв’як, актор театру та кіно Віталій Ажнов, журналіст, випусковий редактор “Суспільне Культура” Олег Вітковський. Також доєдналися й інші знаменитості — Катрін Денев, Олексій Гнатковський, Роман Луцький, Олександр Печериця, Уляна Маляр, Іван Бліндар та Ася Середа-Голдун.

Декілька робіт черпали натхнення у Марії Булюк – майстрині писанкарства, викладачки художнього відділу Нововолинської школи мистецтв та Іванни Козак-Ділети — майстрині косівської кераміки.

Даний проєкт мав на меті підтримку талановитої творчої молоді та підтримку ЗСУ

“…вулиця, уздовж якої тулиться колиска талантів, гостинно прихистила нас, гостей з Прикарпаття. Тут ми почерпнули море позитиву, набралися наснаги для подальшої співпраці з новими друзями — поціновувачами всього рідного — мови, пісні, звичаїв, традицій… Щиро дякуємо директорці Тіфен Анрі за запрошення, за свято душі, яке подарували як діти, так і дорослі. Величаємо талант і працю нашої учениці Боднарівського ліцею Вікторії Стефурак — учасниці проєкту “Весна Українки”, — поділилась емоціями директорка Боднарівського ліцею, Ольга Попадинець.

“Виставлятися роботи зроблені у проєкті будуть у мистецькому центрі “Ла Сіте”, який і мав ідею цього проєкту. Центр постійно здійснює підтримку військових. Сезонний проєкт весни має продемонструвати усім, що важливо підтримувати талановиту молодь України. Адже такі речі розвивають нашу державу, зміцнюючи той тил, який робить усе задля перемоги!”, — розповіла координаторка проєкту, Мар’яна Атаманчук.

Також вона розповіла, що відтепер роботи будуть зберігатися як виставка у центрі “”La Cite”, а охочі побачити їх наживо зможуть за адресою: вул. Лісна 28-А (Пуща Водиця).

До слова, між Міжнародною французькою школою Києва та Боднарівським ліцеєм після презентації було підписано меморандум про співпрацю. Тож, це не останній спільний проєкт.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору