Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні подорожчала вода для непобутових споживачів. Яка ситуація в Калуші?

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на воду для непобутових споживачів, які не переглядалися з початку 2022 року. Дане рішення набуває чинності із 1 червня 2024 р. Яка ситуація в Калуші?

Ділиться Інформатор, покликаючись на Liga.net

Рішення про підвищення тарифів на воду для непобутових споживачів набирає чинності з 1 червня 2024 р.  Таке рішення прийнято у зв’язку із тим, що дане питання не переглядалося з початку 2022 р. Отже, підвищення для промисловості та бюджетних організацій буде значним.

До прикладу, у Києві тариф на водопостачання підвищується на 50%, а у Львові – на 43%. До слова, побутових споживачів дані зміни не торкатимуться. Яка ж ситуація у Калуші?

У коментарі Інформатору, керівник КП “Калуська енергетична компанія” (КЕК) Петро Шевчук повідомив, що організація не є ліцензіатом НКРЕКП і рішення про встановлення та підняття тарифів приймається виконавчим комітетом Калуської міської ради:

“Ми не є ліцензіатами НКРЕКП, а рішення про встановлення тарифів приймається виконкомом. Допоки немає такого рішення, тарифи не змінюються”, – говорить Петро Шевчук.

Також він наголосив, що тарифи приймаються на календарний рік, тобто будь-які зміни тарифів, якщо вони будуть прийняті, почнуть діяти лише із початком 2025 р.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору