Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Івана Кулибанича

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Івана Кулибанича — молодшого сержанта, старшого механіка відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу технічного забезпечення 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Іван Кулибанич народився 7 серпня 1967 року у селі Копанки, що на Калущині.

Зростав допитливим та кмітливим, чесним і добрим. Мав багато друзів. У школі захоплювався музикою, любив мотокрос. Закінчивши 8-річну Копанківську школу у 1982 році — вступив до Войнилівського училища №34, де здобув професію водія-тракториста.

У 1985 році був призваний на військову строкову службу, яку проходив на острові Сахалін. Отримав звання молодшого сержанта.

В 1986 році одружився з коханою дівчиною Людмилою. Невдовзі у подружжя народився син Сергій, а в 1994 — донечка Оля. 

Після служби в армії працював трактористом на золотих копальнях у Сибіру. Відтак, повернувся до рідного краю, влаштувався на роботу на приватне підприємство, а потім — у будівельну фірму. Завжди сумлінно виконував свої обов’язки, колеги його поважали.

Згодом Іван розлучився із дружиною. А згодом — побрався із Марією. Разом вони прожили 12 щасливих років: разом були до кінця. Зумів стати гідним батьком і для дітей Марії.

На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну — 3 березня — пішов добровольцем на захист рідної землі. Службу проходив у окремому гірсько-штурмовому батальйоні. Завжди був на передовій у найгарячіших точках запеклої війни: Малин, Покровськ, Ізюм, Бахмут.

У травні 2022 року Іван приїхав у відпустку, щоб повінчатися у церкві із Марією. Повернувшись у зону бойових дій, був відзначений командуванням іменним подарунком за сумлінну службу.

Востаннє Іван бачився з рідними та друзями у серпні. А 26 вересня війна забрала життя воїна. Це трапилось поблизу населеного пункту Яковлівка Донецької області. Загинув воїн у результаті підриву на вибуховому пристрої. 

Останній спочинок знайшов 29 вересня 2022 року на місцевому кладовищі в рідному селі Копанки.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08