Калуш До сайту

Овертайм помсти: мама загиблого воїна, фаната ФК “Калуш” Максима Лазоришина збирає на FPV дрони

Максим “Піротехнік” Лазоришин був футбольним фанатом ФК “Калуш” та стояв біля витоків відновлення фанатського руху в Калуші. На початок повномасштабної війни служив у складі спецпідрозділу швидкого реагування «Шквал» ДПСУ, кулеметником. Мама Максима – Валентина відкрила збір на 50 тис. грн, після закриття якого, направить кошти до загального збору БФ “Трибуна Героїв” та “Небо Героїв” на 1100 FPV дронів.

Ділиться Інформатор

Благодійний Фонд “Трибуна Героїв”, який займається підтримкою родин загиблих на війні футбольних фанатів, організував у співпраці із БФ “Небо Героїв” масштабний збір на 1100 FPV-дронів. Від кожного футбольного фаната закуплять по 5 дронів, які носитимуть імена кожного загиблого воїна, що був вболівальником того чи іншого футбольного клубу. Загалом планують закупити 1100 ударних дронів.

Коли “Трибуна Героїв” оголосила про запуск проекту “Овертайм помсти”, мама Максима “Піротехніка” Лазоришина відкрила свій “командний” збір на 50 тис. грн, виручені кошти з якого, потім направить до загального збору даного фонду. На разі на банці збору зібрано 10 тис. 100 грн. Про сам збір, пані Валентина говорить наступне:

“Благодійний фонд “Трибуна Героїв” створений для підтримки сімей загиблих футбольних фанатів та ультрас. Після загибелі Максима фонд надає нам психологічну, фінансову та юридичну допомогу.

Коли оголосили про запуск проєкту “Овертайм Помсти “, одразу ж долучилася. Створила “командний збір” для збору коштів на дрони. Для мене це дуже важливо, щоб про мого сина пам’ятали, навіть після смерті він продовжує свою боротьбу, продовжує нищити ворога.

Наразі вже виготовлено 2 FPV дрони-камікадзе з іменем та фанатським позивним мого сина. Щиро дякую всім, хто вже долучився і закликаю продовжувати далі, кожен донат важливий!”, — ділиться з Інформатором мама Максима Лазоришина.

2 FPV-дрони, названі у честь Максима “Піротехніка” Лазоришина передано спецпідрозділу “Kraken” у рамках збору БФ “Трибуна Героїв” – “Овертайм помсти”. Фото: БФ “Небо Героїв”

Ціль збору — 50 000 грн
Посилання на банкуhttps://send.monobank.ua/jar/75LYh9WzLf
Номер картки банки — 5375 4112 1719 1548

Друзі по фанатському руху згадують про Максима як про активного, товариського та патріотичного хлопця, який фанатів від свого футбольного клубу та понад усе любив Україну:

“15 січня 2023 року, загинув наш побратим, друг, активіст, вболівальник та один з лідерів ультрасу ФК «Калуш» — Максим Лазоришин. Футбольна родина України втратила великого патріота та вірного сина.  Саме завдяки «Овертайму помсти», Максим разом з полеглими побратимами, після смерті продовжує боротьбу з ворогами України, продовжує знищувати орду.

Тому, ми просимо всіх, максимально долучитися до збору, кожен донат важливий та наближає нас до перемоги! Слава Україні!”,  — закликають представники калуського ультрасу.

Максим “Піротехнік” Лазоришин” серед друзів по фанатському руху, 2018 р. 

Нагадаємо, що на фанатську трибуну ФК «Калуш» Максим вперше прийшов у 15 років, відвідавши матч червоно-чорних. А вже у 2018 році був одним з засновників калуського фанатського руху, який отримав своє «друге дихання», коли Максим спільно зі своїми побратимами вирішили відновити ультрас-групу в місті.

Один із друзів Максима по фанатському рух пригадує: 

“Максим завжди приходив на стадіон одним із перших та йшов із нього останнім. Був надійним другом та побратимом. Відповідав за піротехніку на секторі. Тому й отримав від нас таке фанатське прізвисько – “Піротехнік”. Нам дуже не вистачає нашого друга. Хочеться повернути 2018 рік, коли він із нами на повне горло співав та викрикував кричалки у підтримку ФК “Калуш”. Цінний був час.”, – розповідає Ярослав.

Благодійний фонд “Трибуна Героїв” пише про Героя наступне:

“Максим Лазоришин народився 18 березня 2001 р. у м. Івано-Франківськ, а з 2002 р. його родина проживає у Калуші. Начався у Калуській ЗОШ № 2 та ВПУ № 7, де здобув спеціальність «кухар-офіціант». В шкільні роки займався авіамоделюванням, легкою атлетикою та спортивним орієнтуванням, захоплювався кулінарією. 

У 2016 році Максим, ще навчаючись в школі, починає цікавитись громадським життям Калуша та вступає до громадської організації “Молодий Народний Рух” та “Спілка Католицької Молоді”

В 2019 році, коли Максиму виповнилося 18-ть, він прийняв рішення йти служити. Обравши прикордонні війська, підписав контракт з Кінологічним навчальним центром Західного регіонального управління ДПСУ України, пізніше із 7-им прикордонним Карпатським загоном. Був інструктором з тактичної медицини, інструктором із застосування групової зброї.”, – йдеться у дописі БФ “Трибуна Героїв” про життя воїна

На початок повномасштабної війни Максим вже отримав звання старшого сержанта та служив у складі спецпідрозділу «Шквал» комендатури швидкого реагування, інспектором прикордонної служби 2-ї категорії, кулеметником. Як не дивно, досвід у фанатському русі згодився Максимові і на війні. «Піротехнік» знав де і як знайти необхідне спорядження чи екіпірування, дбав про матеріальне забезпечення побратимів.

На жаль, один із бойових виїздів на Донеччині у січні 2023 р., став для Максима останнім:

“Черговий бойовий виїзд на Донеччину став для 21-річного захисника останнім. 15 січня 2023 року, під час виконання службових обов’язків поблизу міста Соледар, Максим Лазоришин загинув. Указом Президента України від 26 липня 2023 року нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно)”, – йдеться у дописі на Instagram сторінці БФ “Трибуна Героїв”

До теми: Максима Лазоришина нагородили медаллю від Президента України (посмертно)

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08