Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Осмолоді волонтери відкопали джерело біля туристичного притулку

В Осмолоді волонтери відкопали джерело біля туристичного притулку

Волонтерську акцію минулих вихідних організували біля притулку “Плісце” під горою Грофою. Активісти відвели стічні води від хатини та виконали ще низку інших робіт.

Подробиці розповідає Інформатор.

Волонтерську акцію в Карпатах ініціював калушанин Василь Фіцак. Упродовж трьох днів люди, які долучилися до заклику попрацювати на благо усієї туристичної спільноти, завзято виконували все, що напланували.

А планів було чимало:

  • зробити дренажну систему, оскільки талі, дощові і підшкірні води підходять позад притулку і основна балка починає прогнивати і просідати, в перспективі планується її заміна.
  • вичистити стару криничку і встановити кришку, привести до ладу основне джерело з збірником
  • чищення колективного димоходу і відводів
  • вирішення питання з накопиченими горами сміття.

 Підсумки акції зафіксовані у світлинах та дописі Василя Фіцака. Він розповів, що вдалось зробити дренаж позаду будиночка.

“З роками з схилу змивало дрібну фракцію, камінці, ґрунт і все це накопичувалось під несучою підвалиною, так як ця сторона затінкова, балка почала прогнивати і давати посадку. В перспективі — її заміна і встановлення гідроізоляції на кам’яний фундамент”, — деталізував калушанин.

Також активісти попрацювали з димоходом, замінили стовп із вказівниками, відкопали й очистили старе джерело кринички та встановили над нею навіс. А ще волонтери прибирали сміття з прилеглої території і стихійних звалищ.

“Також накрили дерев’яним настилом головний водозабірник, так як часто туристи туди скидають сміття та органіку, а нижче набирають воду. Зроблено ряд дрібних ремонтних робіт, закуплено пічні совки та мітли, запасні завіси і розхідний матеріал про запас”, — додав Василь Фіцак.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору