Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Дитсадок у Долині отримає німецьку геліосистему

Дитсадок у Долині отримає німецьку геліосистему

Долинська громада стала однією із переможниць у конкурсі “Енергія сонця для діточок”. Як результат — один із дитсадків отримає безперебійне гаряче постачання, а громада — економію коштів. 

Розповідає Інформатор.

Про перемогу в конкурсі стало відомо під час сесійного засідання. Доповідав начальник відділу сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату Долинської міської ради Андрій Мартин. Він повідомив, що в комунальну власність громади безоплатно передають державне майно.

“Нам передають німецьке обладнання для встановлення сонячної станції — геліоколектора — на садочку “Зірочка”. Це — в рамках конкурсу від Державного агентства з енергоефективності. Був оголошений конкурс, ми подалися і виграли цей проєкт. Тепер маємо за свої кошти лише змонтувати це і розробити проектно-кошторисну документацію”, — пояснив посадовець.

Реалізація ініціативи по безперебійному забезпеченню гарячою водою дитячих садочків в територіальних громадах в різних куточках України стала можливою завдяки тристоронньому партнерству Держенергоефективності із проєктом GIZ “Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні” та НАК “Укрсвітлолізинг”. На сайті Держагентства зазначено, що планують встановлення 18 геліосистем у дитячих садочках. Це дозволить забезпечити безперебійне гаряче водопостачання у закладах – переможцях конкурсу. А як результат — комфорт для діток та економія коштів для бюджетних установ.
ФОТО ілюстративне

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору