Калуш До сайту

На Прикарпатті повідомили про підозру двом колаборантам

Двоє мешканців Луганщини брали участь у незаконних виборах рф та увійшли до “ради депутатів” окупаційної влади.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на СБУ в Івано-Франківській області.

Вибори проходили у вересні 2023 року на території Новоайдарського району. На них один з фігурантів справи, 51-річний житель села Райгородок, балотувався від “луганського регіонального відділення всеросійської політичної партії “єдіная росія” та став депутатом т.зв. “ради депутатів муніципального утворення Новоайдарського муніципального округу лнр”. Також він очолив депутатську комісію “з правової політики та зв’язків із громадськістю”.

Ще одною фігуранткою справи є 39-річна мешканка Шульгінки, яка зареєструвалася кандидаткою на виборах від “всеросійської політичної партії “єдіная росія”. Теж стала депутаткою окупаційної ради та голосувала за прийняття рішення про правочинність незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території, який відповідно до законодавства України є окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Обом фігурантам слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України — колабораційна діяльність. За скоєне їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08