Калуш До сайту

З російського полону вдалось повернути 75 українських захисників

Сьогодні, 31 травня, відбувся новий обмін полоненими.

Пише Інформатор, посилаючись на Президента України Володимира Зеленського.

Серед тих, хто повернувся на рідну землю: воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники та четверо цивільних громадян.

“Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!”, — пише Президент.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що після тривалої перерви цей обмін став 52 в рахунку з початку повномасштабного вторгнення. Серед визволених захисників: 70 чоловіків і 5 жінок, 6 офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Приблизно третина врятованих мають важкі захворювання, інвалідність та поранення.

“Повернути на рідну землю вдалося 19 Захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять Оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках”, — пишуть на сторінці координаційного штабу.

Також разом з військовими з полону повернулись четверо цивільних українок.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08