Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші оголосили тендер на ремонт укриття для ліцею №3

У Калуші оголосили аукціон на ремонт укриття

Після того як сесія затвердила кошторисну документацію на капітальний ремонт підвального приміщення у житловому будинку на вулиці Дзвонарській, 5 у Калуші — комунальники оголосили відповідну закупівлю.  Знайти підрядника сподіваються вже у червні.

Пише Інформатор.

Управління житлово-комунального господарства оголосило відкриті торги з особливостями на суму 1 мільйон 508 тисяч 361 гривню. Капітальний ремонт приміщення планують зробити до 1 вересня 2024 року — до початку нового навчального року, адже йдеться про нове укриття для Калуського ліцею №3.

Відповідно до прописаних у тендерній документації планів, зробити планують чимало: у технічному завданні — 116 пунктів. У тому крилі будинку, де планують укриття, демонтують віконні коробки та встановлять три дверні блоки. Також буде зроблено ремонт стелі, підлоги та стін, збудують туалет. Буде також пандус із зовнішнього боку укриття та улаштування козирків. Велика частина роботи охопить перенесення інженерних мереж, ремонт та облаштування систем водопостачання та каналізації тощо.

Нагадаємо, що ліцей, про який іде мова, не має власного укриття. Другий рік під час повітряної тривоги діти переходять в інше приміщення неподалік. Але воно — приватне і власник має на нього певні плани. Тож, з’явився ризик, що з наступного навчального року учнів ліцею евакуйовувати буде нікуди.

Зважаючи на критичну необхідність облаштування укриття для ліцеїстів, міська рада, як виняток, прийняла рішення про ремонт приміщення у житловому будинку без фінансової співучасті мешканців цього будинку. Тож, 99% з передбаченої на капремонт суми профінансують коштом бюджету. Ще кілька тисяч гривень пообіцяла додати компанія, яка здійснює управління будинком.

Читайте також — Штрафи за зачинені укриття можуть досягти 17 тисяч гривень

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору