Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Гаїва

Згадуємо Василя Гаїва

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Гаїва — молодшого інспектора прикордонної служби.

Гаїв Василь народився в селі Козаківці 20 січня 1978 року в багатодітній сім’ї. Був другим у сім’ї, мав старшого брата і молодшу сестру. Навчався в місцевій середній школі. Після закінчення пішов служити в армію.

Працював у школі опалювачем, деякий час – за межами України, був майстром на будівництвах. У 2000 році одружився, а у наступному році в сім’ї народився син, ще через кілька років — і донька. У 2020 році Василь Гаїв став дідусем. 

На третій день повномасштабної війни, 27 лютого 2022 року, син Василя Гаїва добровольцем вступив до лав захисників. Батько не міг залишатися вдома, спокійно жити, в той час, коли його син виборював перемогу на передовій. Через три місяці Василь Ярославович теж приєднався до лав Збройних Сил України, щоб захистити Україну і свою сім’ю.

Базову загальновійськову та фахову підготовку проходив на Закарпатті. А після закінчення терміну навчання його направили на службу в 27 Прикордонний загін імені Героїв Карпатської Січі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України для виконання визначених завдань. Тут боєць проходив військову службу  з 20 травня 2022 року до 29 жовтня 2022 року. Був старшим сержантом, молодшим інспектором прикордонної служби 1 категорії, 2 групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби (тип А) відділу прикордонної служби “Лужанка”. 

44-річний головний сержант загинув 29 жовтня 2022 біля с. Володимирівка Волноваського району Донецької області при виконанні службового обов’язку.

Останній спочинок Герой знайшов у рідному селі. 

Указом Президента України від 24.01.2023  №29/2023 “Про відзначення державними нагородами України” за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне служіння Українському народу посмертно нагороджений орденом “За мужність ІІІ ступеня”. 

Посмертно нагороджено медаллю Івано-Франківської обласної ради “Лицар бойового чину”.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору