Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Захистити зуби від карієсу допоможе… йогурт

За повідомленням Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоровʼя України, карієс – одне із найбільш поширених захворювань у світі. Хронічний карієс може провокувати захворювання не тільки ротової порожнини. Тому проблема захисту зубів від карієсу є досить актуальною.

Ділиться Інформатор, покликаючись на UKR.NET

Дослідження японських вчених з університетів Фукуоке та Токіо показало, що вживання молочних продуктів не рідше чотирьох разів на тиждень може істотно скоротити ризик карієсу. Особливо це стосується дітей.

Найкориснішим продуктом, що може зменшити ризик розвитку карієсу визнано саме йогурт. Цей продукт містить компонент, який захищає зубну емаль від шкідливих кислот. Це встановили японські вчені

За основу дослідження було взято більш ранні дослідження їхніх колег з Австрії, які вивчали вплив тих чи інших молочних продуктів на ротову порожнину.

Автори дослідження стверджують, що їх робота є дуже важливою, враховуючи, що кількість дітей з карієсом з кожним роком лише зростає. Тому вони планують розширити свої дослідження

“Я рекомендую не нехтувати йогуртом і регулярно вживати його у їжу”, – прокоментував дослідження японських вчених стоматолог.

Експерти Центру громадського здоров’я МОЗ України для зменшення ризиків розвитку карієсу рекомендують:

  • чистити зуби двічі на день – зранку та ввечері;
  • чистити зуби впродовж мінімум 2 хвилин;
  • не курити;
  • зменшити вживання цукру (солодкої їжі та напоїв);
  • змінювати зубну щітку кожні 3 місяці;
  • використовувати зубну нитку для видалення часток їжі, у важкодоступних для щітки місцях;

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору