Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті через ракетний обстріл пошкоджено будинки та автомобілі | ВІДЕО

На Прикарпатті через ракетний обстріл пошкоджено будинки та автомобілі | ВІДЕО

Після вчорашнього ракетного обстрілу в одному із сіл Більшівцівської громади зафіксували значні пошкодження. Йдеться про будинки, господарські будівлі, автомобілі та паркани.

Журналісти Суспільного побували на місці події, повідомляє Інформатор.

Через російські обстріли зазнав пошкоджень будинок, а також стодола Софії Багири. Вона каже:

“Воно надлетіло так, що я швидко побігла двері відчиняти. Приїхала швидка — тиск 200 на 120. Вікна всі, двері, стелі — усе з “нуля” треба робити. Це — пекло. Ми живемо на пороховій бочці”. 

У сусідки, Галини Дмитрів, вибуховою хвилею та уламками ракет зачепило житловий будинок та літню кухню.

“Вікон немає, двері поламані. Півтора року, як перекрила хату металочерепицею. Вона — пошкоджена. Усе падає, потріскане. Головне, що я втекла у коридор і сховалася між двома стінами. Притулилася і молилася”, — розповідає жінка.

Внаслідок російських обстрілів пошкоджений й будинок Дмитра Костика.

“О 4:40 пролунав сильний вибух. Бачите, що зробило з наших будівель. Кляті мо***лі і їхні діти горітимуть у пеклі за те, що вони роблять тут мирним жителям”, — каже Дмитро Костик.

Голова Більшівцівської громади Василь Саноцький розповів, що через російські обстріли в одному із сіл збитків зазнали 23 обійстя: пошкодило 22 будинки, 21 нежитлове приміщення, а також автомобілі та паркани. Комісія з надзвичайних ситуацій обстежила ці домогосподарства. Підрахували, що для пошкоджених приміщень потрібно закупити приблизно 540 листів шиферу, 180 квадратних метрів скла та 250 пар склопакетів.

“Наразі привезли 270 листів шиферу. Зараз ще Бурштин допомагає, ще 60 листів привезуть, плівку, брезенти. Люди починають потрохи відновлювати: вивозять сміття та скло з обійсть. Щодо постраждалих — такої інформації немає. Швидкі приїжджали. В когось тиски, десь подряпини були, але ніхто не госпіталізований”, — розповідає Василь Саноцький.

Нагадаємо, вночі 1 червня 2024 року військові рф атакували об’єкт енергетичної інфраструктури на Франківщині. Внаслідок влучання виникла пожежа на площі 400 метрів квадратних. Пожежу гасив 101 рятувальник, було залучено 33 спецавтомобілі. Згодом стало відомо, що росія вдарила по Івано-Франківщині чотирма ракетами. Внаслідок вибуху пошкоджена цивільна інфраструктура та житлові будинки. Травмувався один чоловік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору