Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Голині пройшов ярмарок на підтримку ЗСУ | ФОТОРЕПОРТАЖ

У Голині пройшов ярмарок на підтримку ЗСУ | ФОТОРЕПОРТАЖ

Після недільної служби Божої від УГКЦ Покрови Пресвятої Богородиці у Голині ніхто не розходився. 

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 2 червня, о 11:30 на території Храму відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ (за участі сімей загиблих Героїв села). Нагадаємо, що поклали своє життя за Україну 13 голинян: Іван Жекало, Володимир Кушлик, Василь Фальовський, Василь Завадецький, Ярослав Куцела, Василь Івахнюк, Ростислав Лазоришин, Максим Дячук, Руслан Данів, Володимир Брич, Петро Фітяк, Василь Олійник та Юрій Олексюк.

Вшанувати їх прийшло сотні місцевих мешканців, друзів та рідних. Розпочався ярмарок з хвилини мовчання, а опісля чуттєвим театралізованим танцем від місцевого колективу “Лілея”.

Окрім цього родичі полеглих воїнів поставили свічки на Алеї Героїв поряд з церквою Покрови Пресвятої Богородиці.

“Громада села Голинь згуртувалися для того, щоб організувати ярмарок і зібрати кошти на підтримку ЗСУ. Він був ініційований мною, тоді підключився ще й ліцей, голинський народний дім і парафія. Підтримали також дружини героїв, щоб допомогти нашим хлопцям.

Тут представлені роботи полеглих доньок полеглих воїнів. Наприклад, Юлія Олексюк намалювала футболки, а донька Василя Олійника представила свої картини на продаж.

Основну потребу ми будемо закривати по дронах. Але все залежить від кінцевого підсумку, тобто яка сума буде зібрана. Якоїсь конкретної ми не визначали. Люди приходять, в нас є добровільні внески, і від того будемо відштовхуватися”, — розповіла Яна Дюг, волонтерка, голова БФ “Волонтерький корпус Прикарпаття”, дружина військового.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору