Інформатор Калуш

ВЛАДА

Автоматичне економічне бронювання від мобілізації | У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт

Автоматичне економічне бронювання від мобілізації | У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт

В документі прописана можливість бронювання військовозобов’язаних, котрі офіційно працевлаштовані, або займаються підприємницькою діяльністю.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на mc.today.

Таку ідею у владі обговорюють ще з початку 2024 року. Розглядалось дві можливі концепції бронювання військовозобов’язаних громадян:

  • за сплату високих податків з офіційної зарплати;
  • за щомісячний платіж.

Проте ці ідеї були відкинуті через побоювання Генштабу в можливому браку кадрів та негативну реакцію у війську. На відмову від бронювання різко відреагували підприємці, які звернули увагу, що забезпечення фронту не можливе без сильної економіки над якою працюють люди. Також за їх словами мобілізація ключових співробітників може негативно впливати на роботу команди чи компанії.

Попри інформацію про відмову депутат партії “Слуга народу” Георгій Мазурашу зареєстрував у Верховній Раді новий законопроєкт № 11308 про економічне бронювання від мобілізації. В ньому йдеться про надання такої можливості військовозобов’язаним, котрі офіційно працевлаштовані, або займаються підприємницькою діяльністю.

Вони мають сплачувати податки на суму, яка є не меншою, ніж встановлений розмір мінімальної заробітної плати на поточний місяць. Також усе має відбуватись автоматично, за умови щомісячного інформування відповідних органів через засоби електронного зв’язку, або іншим доступним способом.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору