Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Тараса Федорняка

Згадуємо Тараса Федорняка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Тараса Федорняка — молодшого сержанта 46-го батальйону 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Тарас Федорняк народився 30 листопада 1975 року в Калуші. Мав молодшого брата, якому був другом і захисником. Навчався у міській школі №6, а згодом у школі №1. Дуже добре вчився, захоплювався малюванням.

Після закінчення школи, вступив до Калуського ВПТУ №7 на спеціальність електрогазозварника.

У 1994 році був призваний на строкову військову службу, служив у Криму. Після армії працював у Калуському управлінні з експлуатації газового господарства, а згодом — одружився та став батьком для донечки і сина.

У 2014 році втратив маму. Почав їздити на роботу за кордон. Повернувся в Україну, коли почалось повномасштабне вторгнення. У квітні 2022 року зібрав речі та пішов добровольцем до ЗСУ. Згодом брав участь у бойових діях у Лисичанську та на Донеччині.

Загинув захисник 7 липня 2022 року під час виконання завдань за призначенням, внаслідок артилерійського та танкового обстрілів противником позицій у районі населеного пункту Івано-Дар’ївка. Отримав поранення, несумісні з життям. Йому було 46 років.

Похований на Алеї Слави у Калуші.

Посмертно йому присвоєно звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади” та нагороджений медаллю “За оборону рідної держави”

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

.

Нагору