Калуш До сайту

На Калущині судитимуть чоловіка, який видобував піщано-гравійну суміш з берега Лімниці

Без будь-якого дозволу чоловік видобував суміш з берега річки, який входить у межі ландшафтного заказника місцевого значення.

Пише Інформатор.

В ході розслідування вдалось встановити, що житель Калуського району видобував піщано-гравійну суміш за допомоги вантажного автомобіля-самоскида марки “ЗИЛ-131” із маніпулятором. Відбувалось усе на правому березі річки Лімниця, який входить у межі ландшафтного заказника місцевого значення “Ріка Лімниця з водоохоронною смугою вздовж берегів шириною 100 метрів”.

Своїми діями він завдав навколишньому природному середовищу шкоди на 10 тисяч 661 гривню 40 копійок. Усю суму порушник повністю відшкодував.

“Дії  особи є кримінальним правопорушенням (злочином), передбаченим  ч. 3 ст. 240 КК України (порушення встановлених правил використання надр, вчинені на території природно-заповідного фонду”, — зазначають в Калуській окружній прокуратурі.

 30 травня 2024 року прокурори Рожнятівського відділу Калуської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника. Наразі йому загрожує штраф від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08