Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Григорія Мисюгу

Згадуємо Григорія Мисюгу

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Григорія Мисюгу — командира 3-го мотопіхотного відділення 1-го мотопіхотного взводу 3-ї мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади..

Григорій Мисюга народився 2 вересня 1971 року в  Калуші. Мав молодшого брата. Навчався в Калуській загальноосвітній школі №2. Був здібним і старанним учнем, а згодом — і студентом: з відзнакою закінчив Калуський хіміко-технологічний технікум.

Працював майстром цеху на заводі. Також — перекладачем з англійської та італійської мов. У вільний час любив читати книжки і слухати рок-музику. Мав трьох синів, а згодом став батьком і для доньки своєї обраниці. 

У 2014 році добровольцем пішов захищати Україну. Служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Пройшов пекельні бої в зоні АТО /ООС у районах Попасної, Бахмута, Кримського, Новоолександрівки. Був в оточені в місті Зеленопілля, з якого вийшов живим.

У перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну воїн-патріот став на захист рідної землі. Служив у 10-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді. Був мудрим тактиком та стратегом в бою. Жодного зайвого руху та паніки, завжди ділився досвідом із молодшими. Вважав, що спокій —  запорука перемоги. Вірив, що Україна відвоює свої  землі… 

Разом із побратимами брав участь у бойових діях на Житомирському напрямку, допомагали завозити гуманітарну допомогу для місцевих, кілька разів потрапляли під обстріл, звільняли місто Малин… 

Загинув 25 липня 2022 року під час стрілецького бою біля села Берестове Бахмутського району Донецької області. 

Свій останній спочинок знайшов на Алеї Слави міського кладовища у Калуші.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору