Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як розрахували тариф на електроенергію для населення | Пояснення Міненерго

З 1 червня ціна на електроенергію для населення зросла до 4,32 грн за кВт-год. У Міненерго вирішили пояснити як формувалася ціна та для чого збільшили тарифи на електроенергію для побутових споживачів.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Espreso.tv

За словами заступниці міністра енергетики України Світлана Гринчук, новий тариф для населення 4,32 грн за кВт-год покриває винятково собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам в Україні.

“Тариф для населення дає нам змогу продовжити наймасштабнішу за часів незалежності ремонтну кампанію в енергетиці, аби максимально підготувати енергосистему до зими, додати до неї додаткові потужності, а також певною мірою відновити державну генерацію. Підвищення тарифу – це вимушений крок, єдина причина якого – це значні втрати в енергосистемі після ворожих обстрілів”, – розповіла заступниця міністра.

Світлана Гринчук

До слова. внаслідок ворожих атак на українську енергетику, Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, суттєво постраждали теплові електростанції Центренерго та гідроелектростанції Укргідроенерго. За словами Світлани Гринчук, нові тарифи на світло дадуть змогу отримати необхідні для ремонту гроші.

“Тариф для населення дає нам змогу продовжити наймасштабнішу за часів незалежності ремонтну кампанію в енергетиці, аби максимально підготувати енергосистему до зими, додати до неї додаткові потужності, а також певною мірою відновити державну генерацію. Підвищення тарифу – це вимушений крок, єдина причина якого – це значні втрати в енергосистемі після ворожих обстрілів”, – відзначила заступниця міністра.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору