Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жителю Калущини просять присвоїти звання Героя України | Петиція

Жителю Калущини просять присвоїти звання Героя України | Петиція

Полеглий Михайло Хортів з Дубівської громади стояв на захисті України у гарячих точках Чернігівської, Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської області.

Ділиться Інформатор.

Військовий народився 1 березня 1980 року в селі Рошняте Дубівської громади. Проживав там усе своє життя разом з сім’єю. Мобілізувався на військову службу 11 квітня 2022 року та прийняв присягу на вірність народу України. Служив солдатом-гранатометником механізованого відділення у 57-ОМПБр імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Бойову посвяту зустрів у Бахмуті, Луганському, Гірському та Костянтинівці. Згодом отримав осколкове поранення в ногу та контузію під час бойового завдання в гарячій точці села Тошківка. Лікувався у госпіталі Олександрівки та у лікарні Краматорська. Після лікування повернувся до виконання службових обов’язків.

“Його найбільшим бажанням було дожити до перемоги. Але не судилося…”, — йдеться в петиції.

Останній бій зустрів 3 вересня 2022 року в боротьбі за Україну. Загинув під час бойового зіткнення з противником у Херсонській області.

“З місяця вересня 2022 року до місяця лютого 2024 року вважався безвісти зниклим. Тільки 16 грудня після збігу ДНК тіло загиблого було відправлено на спочинок до рідного краю. У своєму останньому бою він зберіг життя побратимам, накривши одним пострілом ворожі машини противників які не змогли висадитись. У героя залишились дружина, дочка та сини”, — зазначають в петиції.

Наразі петиція зібрала 1 114 підписів з 25 000 потрібних. Підтримати її можна за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору