Калуш До сайту

Готуйте їжу на газі та вимикайте світло. Прикарпатські енергетики закликають економити

Якщо використання електроенергії буде зростати, то на Прикарпатті можуть і далі вводити графіки та спецграфіки аварійних вимкнень. Учора в області вже діяв спеціальний графік. Ввели його, коли споживання області перевищило понад 15% від допустимих лімітів.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на “Прикарпаттяобленерго”.

Енергетики закликають до економії та пояснюють: наразі в Івано-Франківській області діють графіки погодинних вимкнень, які компанія публікує напередодні з вказаними годинами вимкнення.

“Такі графіки дозволяють спланувати споживачу свій день та є прогнозованими. Якщо ж будуть вводитися ГАВ чи СГАВ, в такому випадку передбачити тривалість та скасування вимкнень неможливо”, — йдеться у повідомленні.

Енергетики наголошують на необхідності споживати ощадливо. Сьогодні це необхідна вимога для кожного споживача, щоб уникнути в подальшому масових та тривалих знеструмлень.

Що можна зробити:

“Просимо не забувати, які пошкодження наніс ворог для критичної інфраструктури за останні місяці. Своїм економним споживанням ми зможемо збалансувати енергосистему та не довести ситуацію до збільшення годин відсутності світла”, — зазначають в обленерго.

Читайте такожНа Прикарпатті через ракетний обстріл пошкоджено будинки та автомобілі | ВІДЕО

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08