Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Що буде з пальним? Верховна Рада із третьої спроби проголосування за підвищення цін на пальне

Вчора, Верховна Рада України  з третього разу проголосувала за законопроєкт, який передбачає підвищення цін на пальне.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Слово і Діло.

Парламентарі проголосували за альтернативний законопроєкт №11256-2. Автором даного законопроєкту є Вікторія Гриб. За даний варіант проєкту закону проголосували 227 депутатів. Згідно даного законопроєкту, передбачається встановити наступні ставки акцизу на пальне:

  • для бензину – 359 євро за 1000 літрів;
  • для дизельного палива – 330 євро за 1000 літрів;
  • для зрідженого газу – 70 євро за 1000 літрів.

Леонід Косянчук — директор однієї із мереж АЗК говорить про те, що даний законопроєкт створює певні передумови для незначного підвищення у другому півріччі цього року:

“Підвищення акцизів у тому вигляді, в якому прийнято у першому читанні, фактично створює передумови для незнчного підвищення у другому півріччі. Це десь 1,50 грн. на бензинові, 1,82-1,85 грн на дизельному пальному”, – зауважив голова однієї із АЗК Леонід Косянчук

За словами Косянчука такі зміни є вимогою Європейської Директиви, але водночас зауважує, що українські парламентрі замовчують той факт, що вона стосується лише членів ЄС.

Зауважимо, що Верховна Рада не прийняла альтернативний варіант законопроєкт  №11256-1, який набрав лише 218 голосів. Не пройшов перше читання й урядовий варіант законопроєкту щодо акцизу на пальне №11256. За нього проголосували 212 депутатів.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору