Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Культову дитячу книгу Всеволода Нестайка екранізують

Всеволод Нестайко — один із найкращих дитячих письменників, твори якого вивчають у школі та полюбляє малеча. Незабаром найвідомішу трилогію письменника екранізують. Про яку книгу йдеться?

Ділиться Інформатор, покликаючись на Суспільне Культура.

Стало відомо, що найвідомішу дитячу книгу Всеволода Нестайка – “Тореодори з Васюківки” екранізують. Таке право отримали українські режисери — Роман Краснощок та Антон Чистяков.

Продюсеркою стрічки стане Вероніка Степанчук, більш відома за такими стрічками, як “Мої думки тихі”, “Спадок брехні” та “Як там Катя”.

“Головний мотив книги справжня дружба та дорослішання”, — діляться режисери.

Про що книга?

В основі сюжету книги – Ява та Павлуша, двоє друзів із села Васюківка. Діти прагнуть прославитися на увесь світ, тому намагаються стати тореадорами, спіймати іноземних шпигунів та підкорити столицю – Київ.

В Україні книгу видає видавництво “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”. У 2004 р. автор дещо змінив текст повісті – забрав радянські ідеологічні нашарування та застарілі вирази, які могли бути незрозумілі сучасному читачу, а також додав нові сюжетні лінії.

Попередні спроби екранізації

Перша спроба екранізації книги була у 1965 р. Тоді, Самарін Зелікін екранізував один із епізодів книги, який пізніше отримав Гран-прі на Міжнародному фестивалі в Мюнхені (Німеччина, 1968) та головну премію Міжнародного фестивалю в Олександрії (Єгипет, 1969).

Після нього екранізувати дитячу книгу спробував Віктор Іванов (“За двома зайцями”), але через цензуру в СРСР, фільм скасували.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору