Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Майже 70 новинок — у калуській бібліотеці оновлення фонду | РЕПОРТАЖ

Майже 70 новинок — у калуській бібліотеці оновлення фонду | РЕПОРТАЖ

Нещодавно у бібліотеці імені Тараса Шевченка з’явилося понад пів сотні нових книг.

Ділиться Інформатор.

Наприкінці травня фонд калуської бібліотеки поповнило 67 найменувань нових книг. Серед них і українська сучасна, і військова, і історична, і закордонна художня і класична, й навіть бізнес література.

Такі поповнення в цьому році у фонді вперше, але не востаннє:

“В нас такі закупівлі відбуваються двічі на рік. Ми собі одну суму розбили й один раз зараз придбали книги, і ще раз будемо оновлювати десь в жовтні. Тобто другий і четвертий квартал року”, — ділиться провідна методистка Центральної бібліотеки імені Шевченка, Оксана Винор.

Вже зараз у бібліотеці можна взяти почитати книги Агати Крісті, Андрія Кокотюхи, Юрія Іздрика, Люко Дашвар, Фредеріка Бакмана, Ірини Славінської, Євгенії Кузнєцової, Ольги Саліпи, Гізера Морріса, Карен Вайт та ін.

Пані Оксана також розповіла, як обиралися книжки для фонду:

“До нас постійно приходять люди й питають чи є та, чи інша книжка. Ми записуємо. Також ми спостерігаємо за рекламою новинок. Ну і звісно ж звертаємо увагу на продовження серій тих книг, які вже у фонді є. Наприклад, Кокотюха. Також стежмо у фейсбуці за спільнотою Враження UA і за відгуками на новинки, які там викладають”.

Можливість поповнювати бібліотеку якісними україномовними  з’явилася після акції “російську літературу — на макулатуру”, яку минулого році проводили працівники закладу. Тоді вдалося суттєво “почистити” фонди від ворожої книги.

“Бюджет у нас, на жаль, не безмежний, тому ми брали те, що потрібно найбільше. Тим більше шо списали дуже багато російської. Тепер поповнюємо фонди, прогалини там, де нам найбільше бракує. Беремо класику. Наприклад, Агата Крісті, те шо було російською і люди багато читали. Тим більше, що зараз видавництва вийшли на кращий рівень видання книг, і їх є багато. Ми бачимо, які зараз великі черги на книжковому арсеналі. Аж не віриться. І це тішить. Водночас зараз книжки стали суттєво дорогі. Але якщо порівняти з минулими роками, то це ще відносно не погано. Хоча в минулі роки ми могли б дозволити собі в третину більше книг. Є такі книжки, які коштують навіть до тисячі гривень за книгу”, — додає провідна методистка.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору