Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Уряд прийняв постанову про бронювання лише 50% рятувальників та поліцейських

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко із посиланням на постанову Кабінету Міністрів.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Громадське.

У постанові Кабінету Міністрів йдеться про бронювання лише 50% працівників ДСНС:

“Військовозобов’язані, які працюють або проходять службу в органах державної влади, інших державних органах, Національної Поліції, органах прокуратури, БЕБ, ДСНС, Державній кримінально-виконавчій службі, Службі судової безпеки, в судах, установах системи правосуддя та органах досудового розслідування, зокрема працівники патронатних служб (крім військовозобов’язаних, зазначених у пункті 4 цього Порядку), підлягають бронюванню в обсягах не більше 50 відсотків від кількості військовозобов’язаних працівників у такому органі і станом на 18 травня 2024 р., у разі збільшення чисельності військовозобов’язаних працівників у відповідному органі — станом на дату поповнення списків, зокрема для органів, утворених після 18 травня 2024 року.”, — йдеться в постанові Кабміну.

Окрім цього, уряд обмежив бронювання співробітників органів прокуратури, Національної Поліції України, Бюро економічної безпеки (БЕБ), Державної кримінально-виконавчої служби.

Обмеження на бронювання працівників торкнулося й судову гілку влади. Зокрема, уряд обмежив бронювання для Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органах досудового розслідування. Окрім цього, часткове бронювання, у розмірі 50% від усієї кількості військовозобов’язаних може здійнити Державне бюро розслідувань (ДБР)

Нагадаємо, що днями раніше петиція до Кабміну про бронювання особового складу ДСНС набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору