Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Тимоніна

Згадуємо Ярослава Тимоніна

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Тимоніна — солдата гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти 8 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Ярослав Тимонін народився 11 квітня 1993 року в місті Калуша. Мав старшого брата. Навчався у Калуській школі №3, був дуже активним. Брав участь у спортивних змаганнях “Козацькі забави”, захоплювався футболом, цікавився інформатикою та історією. 

Після закінчення школи вступив до навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Здобув ступінь бакалавра за спеціальністю “Право”.

Згодом проходив строкову службу в Криму. А після звільнення в запас певний час працював у Польщі, а потім — у меблевій компанії в Калуші.

У вересні 2022 року Ярослава Тимоніна мобілізували до війська. Служив у найгарячіших точках, був двічі поранений, але продовжив службу. Був сміливим бійцем і надійним другом.

11 травня 2023 року під час ведення бою з ворожим військовим формуванням у районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області калушанин загинув. Мінометний обстріл окупанта став фатальним для воїна.

Свій останній спочинок Ярослав Тимонін знайшов на Алеї Слави міського кладовища.

За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України Ярослава Тимоніна нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору