Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чотирилапі з фронтових міст шукають нові домівки в Калуші | Фоторепортаж з “Дому Сірка”

Чотирилапі з фронтових міст шукають нові домівки в Калуші | Фоторепортаж з "Дому Сірка"

Бетмен, Дарвін, Джек, Патрон, Ніна, Тара, Ніка, Гава, Чара, Діна, Ремона, Тай — це не просто екзотичні імена. Це клички неймовірних собак, які віднедавна живуть у  “Дім Сірка” й шукають нових господарів.

Ділиться Інформатор.

Їхня історія насправді дуже сумна — усі вони зі сходу України, з населених пунктів де зараз ведуться жорстокі бойові дії проти окупантів. У понеділок, 3 червня, до калуського притулку волонтери привезли ще 10 собак. Від початку війни загалом у “Домі Сірка” їх налічується вже 18.

“З цих 18 тварин прилаштовані наразі двоє — хлопчик і дівчинка. І незабаром ще одна дівчинка з Харкова поїде в Німеччину. Ми якраз готуємо їй документи”, — розповіла Леся Кошелєва, голова організації.

Саме в Калуші вони опинилися не випадково. Військові та волонтери знають, що тут про хвостатих попіклуються та знайдуть їм новий дім.

“Люди телефонують, знаходять в соцмережах організації, притулки, так само волонтери звертаються. До нас за весь цей час поступили тварини з різних міст зі сходу — Харків, Куп’янськ, Вовчанськ, Новоукраїнка. В більшості це кобелі. Але всі собачки активні, здорові, вакциновані, стерилізовані, всі налаштовані на людину, знають вигул. Ну тобто волонтери вже провели з ними ряд робіт перед тим як привезти сюди, а ми вже їх тут трохи соціалізували й вони менше в стресі. Ну і шукають так само волонтери звідти, з зони бойових дій, щоб прилаштувати тварин тут на заході — Франківськ, Калуш, Долина. По можливості притулки приймають”, — додає Леся Іванівна.

Більше деталей про песиків у рілсі.

Собаки здебільшого всі більші середнього. Чотирьом з них рік, решті 4-5 років. Тут є і собаки яких забирали з-під завалів, і собаки, яких просто знайшли на вулиці.

“Є собаки яких люди прямо віддавали на евакуацію з дому, тому що самим собі ради дати не можуть”, — розповіла волонтерка.

А хлопчика Тая, наприклад, якому один рік, врятували військові. Ще цуциком його знайшли у Часовому Ярі. Якийсь період він жив там з військовими. А тоді його переправили сюди.

Наразі всі вони зараз потребують не тільки нового дому, але й уваги та догляду, оскільки нещодавно представники ТЦК забрали до війська трьох чоловіків, які допомагали доглядати за майже трьома сотнями собак в притулку. Тепер за ними доглядає дві жінки на чолі з пані Кошелєвою.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору