Інформатор Калуш

ВЛАДА

Міська рада відмовила калушанину в оренді землі, де він зробив сад для мешканців вулиці

Міська рада відмовила калушанину в оренді землі, де він зробив сад для мешканців вулиці

На одній з вулиць Підгірок знаходиться комунальний ставок та сад на орендованій ділянці. В міській раді занепокоєні, що орендар може обгородити зелену зону й мешканці не матимуть доступу до ставка.

Пише Інформатор.

У четвер, 30 травня, на сесії Калуської міської ради розглядали питання “Про продовження (поновлення) договору оренди земельної ділянки для сінокосіння” у мікрорайоні Підгірки для Пуфки Михайла Васильовича. Дана ділянка знаходиться на вулиці Родини Стебельських поблизу місцевого ставка. На ній чоловік посадив фруктові дерева, регулярно викошує усю зелену зону та обгородив її від автівок.

Чоловік взяв в оренду цю ділянку у 2014 році, а у 2019 продовжив договір. На минулій сесії знову постало питання про продовження дії договору на 5 наступних років. В результаті розгляду проєкту рішення земельна комісія не погодила його прийняття.

“Ми разом з деякими членами комісії та разом з головою виїжджали на місце — земельна ділянка не використовується за цільовим призначенням. Загороджена забетонованою огорожею навколо озера і там насаджено якихось рослин”, — зазначив начальник управління земельних відносин Володимир Мельник.

Під час розгляду рішення Володимир Мельник висловив припущення, що не всі жителі мікрорайону мають вільний доступ до цього озера. Зазначив, що після перерахованих фактів невикористання ділянки за її призначенням, загородження та обмеженням доступу до водойми земельна комісія не може погодити продовження договору оренди.

У відповідь депутат міської ради Юрій Погинайко зазначив, що проживає на цій вулиці й насправді доступ до ділянки та водойми завжди вільний.

“Тут встановлені шматки бетонних загороджень, які були привезені й поставлені, щоб машини не заїжджали на цю територію. Переступив — і маєш вільний доступ і до території, і до ставка. Заходить, хто хоче, і може тягати рибу звідти. Усе доглядається, коситься. Якщо хтось каже, що зараз тут збудують мур, триметровий паркан, то це все маячня. Воно з 2014 року перебуває в такому стані і тільки покращується”, — прокоментував він Інформатору.

Після обговорення на сесії депутати перейшли до голосування. В результаті договір оренди чоловіку не продовжили.

Юрій Погинайко зазначає, що питання повторно виноситимуть на розгляд сесії. Водночас орендар зазначає, що якщо договір не буде продовжений, то комунальники не встигатимуть доглядати за ділянкою і вона знову буде в занедбаному стані.

“Коли я брав ділянку в оренду, то тут були одні чагарники. Все було в зарослях, нічого не було, навіть дерев. Зараз самі бачите як тут: все відкрито, кожен може брати, хто що хоче, яблуко зірвати, черешні з’їсти чи піти наловити собі риби. Ніяких тут парканів не буде. Тут поставили такі загородження, щоб машини не могли заїжджати. От так, як 10 років є, отак 10 років стоїть.”, — каже Михайло Пуфка.

Для порівняння він показує стан водойми поблизу, яка є пожежною водоймою для фермерського господарства.

Водночас Юрій Погинайко зазначає:

“Якщо б територія була в комунальній власності, то КП “Калушавтодор” мав би приїхати, це все покосити й зібрати. Мають зараз комунальники на це сили? Зараз по місту показують траву по коліна і замість 20 штатних косарів 13 працює. Територію, котра знаходиться у комунальній власності, ми теж косимо, там коси “Калушавтодора” не було ніколи”.

Чим завершиться ця історія, Інформатор розповість згодом. Варіантів наразі два: або буде прийнято рішення про продовження оренди, або ж — остаточна відмова.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору