Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Калуші цьогоріч фінансуватимуть сімейний відпочинок родин військових

У Калуші цьогоріч фінансуватимуть сімейний відпочинок родин військових

У Калуші оновили Порядок використання коштів для організації сімейного відпочинку. Два роки на цю статтю видатків із бюджету громади коштів не виділяли. Цьогоріч є 1,6 млн гривень загалом.

Про це йшлося сьогодні на засіданні виконавчого комітету міської ради, пише Інформатор.

Як повідомила начальниця управління соціального захисту Любов Федоришин, після наради з низкою ветеранських організацій, було прийнято рішення про доповнення деяких пунктів зазначеного порядку. Йдеться про те, що раніше право на отримання коштів на сімейний відпочинок мали лише відповідні пільговики з числа  зареєстрованих у Калуші, а зараз зможуть претендувати і ті, хто не зареєстрований у громаді офіційно, але фактично тут проживає. Для підтвердження цих даних потрібно буде подати акт проживання особи без реєстрації місця проживання (форма затверджена рішенням виконкому від 24 березня 2023 року №52) і довідку з місця реєстрації про неотримання послуги або допомоги з сімейного відпочинку.

До переліку категорій, які мають право на отримання цієї допомоги, сьогодні додали категорію батьків учасників бойових дій, а також неповнолітніх братів і сестер неодружених учасників бойових дій. До цього з членів сім’ї на допомогу могли претендувати лише чоловік або дружина учасника війни та діти до 18 років.

Ще одне доповнення: засвідчити статус учасника бойових дій можна тепер буде не лише оригінальним посвідченням, а і нотаріально завіреною копією.

В коментарі Інформатору Любов Федоришин додала, що місце відпочинку родина, яка отримує відповідні кошти з бюджету, може вибирати на власний розсуд. Це може бути заклад у Калуші, на території області чи поза її межами. На одну людину передбачено фінансування у розмірі 3990 гривень. Але виплату дають не грошима, а через трьохсторонню угоду — на заклад, який надає послугу.

На цей рік у бюджеті Калуської громади на відповідну статтю видатків передбачено 1 мільйон 660 тисяч гривень загалом. Два попередні роки такий сімейний відпочинок учасників війни не фінансували. Зараз заяви вже можна подавати через ЦНАП.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору