Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Учень Калуського ліцею №10 здобув “золото” на обласних змаганнях операторів БПЛА

5 червня у Івано-Франківську відбулися перші обласні змагання операторів БПЛА. Боротьба тривала у особистому та командному заліку. Учень калуського ліцею №10 Михайло Олеськів здобув “золото” у особистому заліку. 

Ділиться Інформатор

У Івано-Франківську вперше проводили змагання такого роду. Наше місто одразу ж здобуло золото у особистому заліку змагань. Перше місце нашому місту приніс Михайло Олеськів — учень 11 класу Калуського ліцею №10.

Журналістам Інформатора вдалося поспілкуватися із переможцем обласних змагань Михайлом та його вчителем Богданом Гавриловичем Когутом. Ділимося найцікавішим із нашої розмови:

Михайло Олеськів почав повноцінно літати на уроках в школі напередодні обласних змагань. До цього лише стикався із дронами:

“Я цікавився дронами раніше, але більше почав цікавитися, коли вони з’явилися в нас у школі. Це сталося на початку цього року. До того, на дронах не літав, лише цікавився”, — розповідає Михайло.

Учень говорить, що не очікував, що на перших обласних змаганнях одразу ж здобуде нагороду найвищого гатунку:

“Не дуже очікував, але було цікаво спробувати сили. Я тренувався. Було неочікувано.”

Через певні причини Калуський ліцей № 10 був представлений не повним складом. Михайло Олеськів вважає, що якби ліцей був представлений у повному обсязі, то вони обов’язково б привезли до Калуша  золото й у командному заліку:

“Я майже впевнений, що ми б взяли перше місце”, –  ділиться Михайло.

На даний момент, Калуський ліцей №10 – єдиний ліцей, що має у розпорядженні дрони, які використовують для навчання польотів. У коментарі Інформатору, вчитель Михайла – Михайло Когут вказує на те, що мав можливість закупити кілька дронів та запровадити програму навчання по керуванню дронами у школі:

“Цього року знайшли можливість придбати кілька дронів. Наші учні долучилися до занять. Це було після Нового року. Вони нещодавно розпочали навчання, але швидко опанували майстерність керування дронами”. – розповідає Богдан Когут.

Богдан Гаврилович говорить, що в цілому Михайло літав повних три місяці і вперше ознайомився із дронами на його уроках.

“Вперше він ознайомився із дронами у моєму кабінеті. Якщо взяти так чесно, то він літав – повних три місяці. Ми скачали симулятори. Вони спочатку літали на симуляторі.”

Вчитель Михайла додає, що обласні змагання відбувалися на FPV дронах, які є значно складнішими ніж звичайні дрони.. Тому навчання в школі відбувалося саме на такому виді дронів, але й літали на звичайних дронах марки DJI

Участь у обласних змаганнях брали 16 команд із усієї області. Вчитель каже, що якщо б команда була в повному обсязі, то вони обов’язково б перемогли б у командному заліку.

До слова, Коломия була представлена командами чотирьох ліцеїв, а Калуш – виключно ліцеєм №10:

“Коломия, до прикладу, чотири команди представила. Калуш представляла лише наша команда. Бо у місті більше ніхто немає дронів та програм для навчання. Поки лише ми запровадили такі заняття, на ентузіазмі”, – підсумовує Богдан Гаврилович Когут.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору