Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Уряд заборонив використовувати кондиціонери та рекомендував обмежити вуличне освітлення

Уряд заборонив використовувати кондиціонери

В Уряді сьогодні розповіли, що для покращення ситуації в енергосистемі йде робота одночасно у двох напрямках: відновлення та розширення генерації й одночасно — зменшення споживання.

Про це йшлося на засіданні Уряду, повідомляє Інформатор.

Як зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, обороноздтність та енергетика на сьогодні залишаються найважливішими питаннями.

“Щодо відновлення: роботи йдуть 24/7, максимально залучаємо допомогу партнерів…” — зауважив посадовець.

“Щодо розширення генерації: робимо ставку на децентралізовану енергосистему…” — пояснив він, додавши, що Україна також нарощує видобуток газу.

Також, зауважив прем’єр, йде робота над тим, щоб зменшити споживання.

“Починаємо з себе. Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження Уряду. Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Ми також рекомендуємо правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам зробити аналогічні кроки. Місцевій владі — обмежити вуличне освітлення”, — звернувся глава Уряду.

Він також закликав бізнес також обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності. Виняток щодо кондиціонерів — лише у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору