Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Сергія Дмитришина

Згадуємо Сергія Дмитришина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Сергія Дмитришина — старшого солдата, старшого механіка-водія 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Сергій Дмитришин народився 4 травня 1990 року в селі Новопетрівка на Херсонщині у багатодітній сім’ї, яка виховувала п’ятьох дітей. У дитинстві Сергій любив, коли батько-водій брав його з собою на роботу. Захоплювався риболовлею, був помічником для сім’ї, допомагав по господарству.

Батько був родом із села Перевозець, що на Калущині, і привозив дітей сюди на літо. У 2007 році сім’я перебралась в село Дубовицю.

Сергій Дмитришин продовжив навчання спочатку у Войнилівській школі, а потім у Войнилівському професійному училищі. У 2008 році був призваний на строкову військову службу. А після демобілізації деякий час працював у службі охорони. У 2013 році одружився й згодом став батьком двох синів.

Брав участь в антитерористичній операції на Донбасі.

У 2017 році Сергій Дмитришин одружився вдруге, а відтак став батьком не лише рідній донечці, а і доньці дружини від першого шлюбу. У цей період чоловік працював на різних роботах у Польщі.

У червні 2021 року вступив до лав Збройних сил України за контрактом. Самовіддано служив старшим механіком водієм 109 окремого гірсько-штурмового батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Повномасштабна війна з росією застала Сергія на службі. Він був одним із перших, хто мужньо став на захист столиці.

6 березня 2022 року воїн зателефонував рідним і попрощався. А наступного дня Сергій Дмитришин загинув у жорстоких боях за Київську область поблизу села Слобода-Кухарська. Півтора року Герой вважався зниклим безвісти, але його тіло знайшли завдяки наполегливим пошукам сестри Катерини.

Поховали Героя у рідному селі батька — Перевозці.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору