Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Мінерленд” повертається! Як працюватиме літній дитячий табір у Калуші

У ПК "Мінерал" розповіли, як готуються відкривати літній дитячий табір "Мінерленд"

“Веселощі, дозвілля, смачна їжа та безпека” — так організатори описують плани на цьогорічне таборування дітей у “Мінерленді”.

Пише Інформатор.

Керівниця ПК “Мінерал” Алла Терещенко ділиться, що минулого року в таборі взяло участь 630 дітей, цьогоріч планують набрати 450 дітей: по 150 учасників у три зміни впродовж цілого літа. Для дітей з кризових верств населення наразі забезпечено 50 пільгових місць у першій зміні, решту будуть ті, які в змозі заплатити за таборування.

“Судячи з попиту минулого року, то в стані заплатити у нас ціле місто. Щодо пільгових місць: не відомо чи вдасться забезпечити безплатне перебування дітей на другу і третю зміни, тому що ми ще в пошуках спонсора”, — каже Алла Терещенко.

Щодо розважальної програми, то команда “Мінералу” проаналізувала весь торішній досвід та відібрали тільки найкраще. Кожного дня планують ранкові руханки, цікаві інтерактиви, екскурсії та щотижневі поїздки. Найбільшим викликом для команди стало забезпечення безпеки учасників табору:

“Цього року дуже багато питань стосовно безпеки дітей під час таборування. Більшість батьків не питає, що діти будуть їсти чи що робити, а питають, куди будуть йти, якщо тривога”, — ділиться керівниця.

Кожен захід для дітей детально розплановують за безпековими критеріями й прораховують найрізноманітніші форсмажорні обставини — від повітряної тривоги до раптового дощу. Щодо харчування, то дітей годуватимуть тричі на день: другий сніданок, перекус та обід.

“На перекус щодня будуть бельгійські вафлі. Ми їх розробили за власною рецептурою. Внаслідок великої кількості дегустацій нам вдалось досягнути неймовірного смаку”, — зазначає Алла Терещенко.

Діти зможуть самостійно прикрашати вафлі різними топінгами чи фруктами. Також планують часто проводити майстеркласи з приготування літніх прохолодних безалкогольних напоїв.

“Буде весело, буде красиво. Діти не будуть голодні. Але насамперед ми зараз працюємо над безпекою”, — ділиться директорка.

День у таборі триватиме з 9 до 16 години. На випадок вимкнень палац культури забезпечений трьома генераторами та достатніми запасами палива. Орієнтовна ціна на участь становитиме 1 500 гривень за 2 тижні, тобто 10 днів. Реєстрацію відкриють 15 червня на декілька годин. Якщо буде забагато заявок, то для дітей, які не увійдуть у першу зміну забронюють місце у наступній.

Як проходив перший заїзд табору можна поглянути у нашому матеріалі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору