Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Мар’яну Тряско

Згадуємо Мар’яну Тряско

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Мар’яну Тряско — бойову медикиню 102-ої окремої бригади сил територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського.

Мар’яна Тряско народилася 7 червня 1985 року в селі Тростянець, що на Івано-Франківщині. У її батьків ьуло четверо дітей. Навчалася у місцевій сільській школі, а далі вступила до Івано-Франківського фахового медичного коледжу, щоб здобути фах медсестри. Дуже любила коней, бцла працьовитою та сповненою мрій.

Працювала у реанімаційному та терапевтичному відділеннях Долинської ЦРЛ. У 2008 році виїхала до Італії, вийшла заміж, народила сина і доньку. За кордоном продовжувала працювати у медичній сфері.

Щойно почула про Майдан — відразу поїхала до української столиці.

На фронт Мар’яна Тряско поїхала в квітні 2022 року. Вона залишила двох малолітніх дітей в Італії і приїхала захищати свою рідну землю. У підрозділі її берегли як могли. Але 24 вересня 2022 року Мар’яна потрапила під артилерійський обстріл в районі Гуляйполя Запорізької області. Два дні військові лікарі боролися за її життя, але врятуват не вдалося.

Поховали Мар’яну Тряско в рідному селі Тростянець. Було їй усього 37 років. 

4 жовтня 2023 року мама Анастасія Миколаївна отримала почесний нагрудний знак командира 102-ї бригади “За бойову звитягу”, яким була нагороджена її донька Мар’яна Тряско посмертно.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору