Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Каву

Згадуємо Миколу Каву

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Каву — сержанта 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Народився Микола Кава 7 серпня 1971 року в селі Павликівка Калуського району. Згодом сім’я переїхала в місто Калуш. Мав молодшу сестру. Навчався в школі №4, а після її закінчення — у Войнилівському ПТУ.

Після закінчення училища став трактористом-кранівником, а відтак був призваний до лав Збройних сил. До служби відносився добросовісно, а відслуживши в армії, одружився. Мав сина. На жаль, сімейне життя не склалося. Чоловік розлучився, поїхав за кордон на заробітки, працював у Португалії та Італії. 

На чужині прикарпатець познайомився з другою дружиною, з якою прожив 20 років, замінив батька її двом синам, а для чотирьох онуків став люблячим дідусем…  Не цурався жодної роботи: був будівельником, плиточником, ремонтував побутову техніку, працював в італійських ресторанах… 

З початком повномасштабного вторгнення Микола Кава став на захист України, а дружину відправив за кордон. Майже 11 місяців мужньо протистояв загарбникам у найгарячіших точках. 

Загинув 16 січня 2023 року в районі населеного пункту Роздолівка Бахмутського району Донецької області. Його життя обірвав ворожий снаряд. 

Свій останній спочинок Микола Кава знайшов на Алеї Слави міського кладовища. Його син, Роман Кава, не зміг приїхати на похорон батька, бо був тоді на передовій. 

Посмертно бійця нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору