Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

За день у Карпатах серйозно травмувались два туристи | Для їх порятунку довелось викликати надзвичайників

За день у Карпатах серйозно травмувались два туристи | Для їх порятунку довелось викликати надзвичайників

На горі Хом’як турист травмував руку, а на Говерлі хлопець травмував голову.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Мандруючи на гору Хом’як житель Харківщини 1992 року народження, травмував руку та потребував медичної допомоги.На момент очікування рятувальників він перебував між горою Синяк та полониною Горгани, поблизу села Поляниця. До нього направились Ворохтянські рятувальники, які підтримували з ним зв’язок, а по прибуттю надали домедичну допомогу. Після цього вони супроводили постраждалого до села Поляниця та передали медикам.

“В другій половині дня, рятувальники двічі залучались для надавання допомоги людям, які травмувались під час мандрівки в гірській місцевості”, — пишуть на сторінці ДСНС.

Також під час спуску з Говерли зазнав травми голови хлопець 2007 року з Тернопільщини. Він прямував по синьому маршруту з групою туристів в складі 25 людей. Надзвичайники прибули до юнака та надали йому домедичну допомогу й супроводили до НСБ “Заросляк”, де передали медикам.

“Рятувальники вкотре нагадують громадянам про те, що необхідно відповідально ставитися до туристичних походів, та вирушаючи у високогір’я обов’язково підбирати відповідний одяг та взуття, адже в основному травмуються туристи, які для мандрівок вибирають взуття на слизькій підошві!”, — зазначають в ДСНС.

До теми: “Справжні”: у Карпатах знімають фільм про волонтерський центр.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору