Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Змія, град і Alyona Alyona — що ми читали у перший тиждень червня найбільше?

Змія, град і Alyona Alyona — що ми читали у перший тиждень червня найбільше?

Завдяки вам, дорогі читачі, статистика сайту цього тижня злетіла до хмар. Читали багато. А що саме читали найбільше — 

Ділиться Інформатор.

У Долині помітили рідкісну червонокнижну змію

Місцевий житель Ігор Шимків опублікував у групі “Долина молода” фото довгого сірого плазуна. Чоловік сфотографував змію, 31 травня, під час того, як вона переміщалась з одного боку пішохідної доріжки на інший. Змія спричинила шквал обговорення в соцмережах.

На Рожнятівщині трьох людей вкусили іксодові кліщі

Сім випадків хвороби Лайма було зафіксовано на Рожнятівщині за минулий рік, а з початку 2024 року — уже три нові випадки. Про це повідомили у Рожнятівському відділі Калуського РВ ДУ “Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ”.

Біда не приходить одна. Що відбувається у будинку на Лесі Українки 16А після підтоплення?

31 травня 2024 р. внаслідок проливних дощів, у будинку по вулиці Лесі Українки 16А затопило під’їзд. Однією із можливих причин підтоплення, за словами жителів будинку, є прорив труби. Та насправді, як виявилося, у будинку набагато більше проблем ніж здається. Що ж коїться у будинку?

На Прикарпатті обвалився приватний будинок. Під завалами опинилась жінка

Надзвичайна ситуація трапилася у селі Микуличині Надвірнянського району: обвалилась прибудова до житлового будинку. Як повідомили у ДСНС області, сталося все 1 червня в другій половині дня. У будівлі на той момент перебувала жінка 1961 року народження.

Вночі над Калущиною пронісся масивний град | ФОТО

Ввечері можна було бачити, як у небі лютує гроза та блискає. Натомість ближче до опівночі, у соцмережах люди почали ділитись фотографіями граду, який пронісся регіоном. Знімками градин ділились мешканці Брошнів-Осадської та Рожнятівської громади.

Вночі над Калущиною пронісся масивний град | ФОТО

Міська рада відмовила калушанину в оренді землі, де він зробив сад для мешканців вулиці

На одній з вулиць Підгірок знаходиться комунальний ставок та сад на орендованій ділянці. В міській раді занепокоєні, що орендар може обгородити зелену зону й мешканці не матимуть доступу до ставка.

У Калуші з моста впав чоловік | ФОТОФАКТ

На мості у Підігрках біля “Корони” чоловік впав з моста та розбив голову.

Зупинку здуло вітром. Калушани просять її відновити

Навпроти вулиці Коса у мікрорайоні “Хотінь” вітер зруйнував зупинку. Мешканці громади просять її поновити. Про це йшлося на сесії міської ради минулого тижня, пише Інформатор.

Реперка Alyona Alyona розповіла, як відпочиває на овечій фермі на Калущині

Реперка відвідала овечу ферму “Дубовий кут”, що знаходиться у селі Новий Мізунь, Вигодської громади. У своєму блозі співачка показала озеро у якому вирощують форель, сад з лохиною та унікальне приготування сиру з овечого молока.

Реперка Alyona Alyona розповіла, як відпочиває на овечій фермі на Калущині

І блекаути переживемо: опитування енергоефективних калушан

Вимкнення електроенергії, на жаль, знову стали для нас всіх звичною справою. Проте, ми всі розуміємо, що це не буде тривати вічно. Щобільше — робимо будь-що, щоб цю ситуацію покращити. Тож, ми вийшли у місто і запитали як саме це робимо конкретно ми, калушани. Що з цього вийшло — дивіться в опитуванні.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору