Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Прикарпатті громада вклала у благоустрій кладовища майже 200 тисяч гривень. Отримала — зрізані й покинуті дерева

На Прикарпатті громада вклала у благоустрій кладовища майже 200 тисяч

В одному із сіл на Прикарпатті від лютого цього року вже втретє вирізають кущі та спилюють дерева на кладовищі. Влада щоразу підписує договір з одним і тим же підрядником, а він — за лічені дні виконує умови договору та отримує десятки тисяч гривень за “благоустрій”. Загалом “напиляв” уже на майже 184 тисячі гривень. Як результат, довкола кладовища — повалені дерева, їх навіть не вивезли.

Ділиться Інформатор.

Ось так виглядає благоустрій кладовища у селі Марківці, що входить до Тисменицької громади. Зрізані і покинуті дерева, які подекуди — й на могилах, ніхто не прибирає вже щонайменше місяць.

На запит франківської редакції Інформатора, влада готувала відповідь понад 20 днів, бо питання “коли це все приберуть?” було кваліфіковано як “запит, що потребує пошуку інформації серед значної кількості даних”. Зрештою — відповідь таки надали. У документі зазначено: видалення дерев відбувалося на підставі договору від 4 квітня. Вказали прізвище підрядника та суму — 84 тисячі 160 гривень.

Утім з відкритих даних стало відомо, що закупівля була не одна. За два дні до згаданого договору був ще один — на 39 тисяч 155 гривень, а у лютому цього року — на 60 тисяч 680 гривень. Спільним у цих закупівлях є не лише підрядник, а і опис робіт, які мають бути виконані (послуги з благоустрою на кладовищі — порізка дерев).

Як свідчать дані єдиного вебпорталу використання публічних коштів, усі три договори були оплачені в кількаденні терміни після підписання. Проте, хоч сума загалом “набігла” чимала, її чомусь не вистачило навіть на те, щоб забрати з кладовища колоди дерев.

Детальніше про цю ситуацію, а також пояснення виконавця робіт читайте у матеріалі наших колег — 

“Три тендери і навіть не вивезли: благоустрій кладовища у Марківцях обійшовся громаді у чималу суму”. 

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору