Інформатор Калуш

ТРЕШ

Поліція не пропонує винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Це — вороже ІПСО

Поліція не пропонує винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Це — вороже ІПСО

Мережею активно поширюють інформацію, що нібито “військова поліція” пропонує українським громадянам винагороду за співпрацю у виявленні ухилянтів. Ці повідомлення надходять від імені нібито Національної поліції України. Але це — неправда.

Повідомляє Інформатор.

Як зазначають у Кіберполіції, ця інформація не відповідає дійсності. Національна поліція України жодних подібних оповіщень не робила. Також нагадуємо, що в Україні не існує “військової поліції”.

“Такі повідомлення є елементом російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО) і спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні та створення напруженості серед громадян. Закликаємо не телефонувати за номерами, вказаними в цих повідомленнях, і не переходити за посиланнями від невідомих джерел”, — закликають фахівці.

Зазначено також, що для надання ваги своїм ІПСО ворог може використовувати реальні номери телефонів органів державної влади. Тому, кіберполіція нагадує про важливість перевірки достовірності фактів, інформації та тверджень, які поширюються різними каналами комунікації:

Також рекомендуємо отримувати інформацію з офіційних джерел.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору