Калуш До сайту

У Калуській громаді боротьбу зі стихійними звалищами довірили священникам

На нараді зі старостами днями зайшла мова про стихійні сміттєзвалища, яких у громаді останнім часом чомусь побільшало. У пошуках рішення влада міста вирішила звернутися до священників.

Розповідає Інформатор.

Про сміттєзвалища заговорили в контексті села Мостище. Там люди навозили у яр свіжих мішків зі сміттям. Тож, міський голова Калуша Андрій Найда поцікавився у підлеглих, чи була розмова зі священником у цьому селі.

Начальник управління ЖКГ Тарас Фіцак зазначив:

“Хотів би звернутися до всіх старост: у нас щоразу нові стихійні звалища появляються. У Мостищі недалеко від цвинтаря — свіжі мішки в канаві. Прохання до всіх вас — поговорити з всіма священиками. Бо “ЕкоПрикарпаття” (організація, яка займається вивозом сміття у Калуській громаді. — Авт.) виконує свою роботу по всіх старостинських округах. Вони забирають усе сміття, відповідно до графіків. Техніка щотижня працює. Тому нема потреби їхати велосипедом і кудись щось вивозити. Хай люди виставляють мішки біля своїх подвір’їв і не везуть у ліси та яри”. 

На думку посадовців міської ради, достукатися до людей у селах можна тільки через священника. А що кожен мешканець там бачить і знає, хто куди вивозить сміття, то є сподівання, що присоромлені панотцем люди виправляться.

“Якщо священник оголосить, то, може, подіє”, — резюмував Тарас Фіцак.

“Треба дійсно це робити, бо скільки ми вже тих сміттєзвалищ ліквідували, а вони далі і далі з’являються”, — додав Андрій Найда.

Після завершення засідання на сторінці міської ради повідомили:

“У громаді більшає стихійних сміттєзвалищ. Зв’язку із цим старостам дано доручення спільно зі священниками проводити роз’яснювальну роботу. Жодних проблем із вивозом сміття із сіл громади у КП “Еко-Прикарпаття” немає. Залишати сміття у ярах, у лісі чи на узбіччі — це варварство”.

Нагадаємо, що у Калуші “підрезервували” майже 100 тисяч гривень на ліквідацію стихійних звалищ.

Читайте також — Долинські комунальники скаржаться на гори непобутових відходів біля смітників

ФОТО ілюстративне (з архіву)

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08