Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Романа Каву

Згадуємо Романа Каву

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Романа Каву — солдата 81-ої окремої аеромобільної бригади.

Роман Кава народився 25 жовтня 1993 року в Калуші. Змалечку виділявся бійцівським характером. Навчався у школі №7, відвідував секцію вільної боротьби у спортивній школі. А згодом вирішив зайнятись спортом і на професійному рівні, тому в 2006 році вступив до Львівського фахового спортивного коледжу. Навчаючись в коледжі, став переможцем і призером багатьох борцівських турнірів і змагань, здобув титул кандидата в майстри спорту України з вільної боротьби та став бронзовим призером чемпіонату України серед кадетів.

З 2010 року Роман Кава продовжив навчання у Калуському вищому професійно-технічному училищі №7. Здобув фах електрогазозварника. Згодом разом із вітчимом опановував будівельну сферу, працював за кордоном.

Влітку 2015 року займався будівництвом оборонних споруд у зоні АТО. А після повномасштабного вторгнення росії був мобілізований до лав ЗСУ його батько — Микола Кава.

Роман Кава пішов добровольцем на війну в грудні 2022 року зі словами, що не боїться бути убитим чи пораненим, а боїться, що його не візьмуть…

Вишкіл проходив у навчальному центрі десантно-штурмової бригади під Житомиром. Служив навідником першого відділення першого аеромобільного взводу першої аеромобільної роти військової частини АМ-0641. Боронив свій край на Донецькому напрямку. Неодноразово був за крок від смерті, отримав контузію, але продовжував боротися. На фронті його наздогнала звістка про загибель батька.

Загинув воїн 17 червня 2023 року при відбитті нічної атаки ворога у районі Білогорівки Сєвєродонецького району, коли група поверталася з бойового завдання і натрапила на супротивника.

Останній спочинок Герой знайшов на Алеї Слави міського кладовища. Могили батька і сина знаходяться навпроти одна одної…

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору