Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

450 тонн щебеню на три села — на Калущині ремонтували дорогу і водовідвідні канави

450 тон щебеню на три вулички — на Калущині ремонтували дорогу і водовідвідні канави

Попри те, що ремонти доріг на Калущині цьогоріч не передбачалися, все ж таки спроби це зробити були.

Розповідає Інформатор.

Наразі дороги на одному з відомих калуських напрямків — Мислів-Ріп’янка-Яворівка, без змін ось уже кілька десятиліть виглядають отак:

Не рятує місцевих мешканців від поганої дороги й наявність однієї школи на три села. Потрібно поїхати — доведеться терпіти.

Проте, деякі роботи з благоустрою тут відбулися. Минулого місяця, у травні, “Калушавтодор” почав тут ряд ремонтних робіт: підсипали вулиці щебенем та займалися поглиблення водовідвідної канави.

На нараді зі старостами минулої п’ятниці начальник управління ЖКГ Тарас Фіцак повідомив, що люди й техніка відпрацювали у Ріп’янському старостинському окрузі три тижні й вже завершили роботу.

“Були того тижня тут п’ять машин, щось насипали, рівняли. Знаю, що наші місцеві тоже помагали. Але зробили небагато, засипали три вулички від ям. Тай все. Погоди воно нам тут не зробило”, — розповіла одна з місцевих мешканок Яворівки.

Відзвітувалися про це на своїй сторінці у фейсбуці й самі комунальники:

  • 12, 13, 14, 16, 26, 27 та 29 травня — підсипку доріг щебенем та поглиблення водовідвідної канави в с. Мислів;
  • 28 травня — поглиблення водовідвідної канави в с. Мислів
  • 2 і 5 червня — підсипку доріг щебенем в с. Мислів;
  • 6 і 7 червня — підсипку доріг щебенем в с. Ріп’янка;

“Робили ми у Ріп’янському старостинському окрузі приблизно три тижні. Використали близько 450 тонн щебеню. Проводили там профілювання, щебеніння доріг, очистку водовідних каналів. Було багато роботи. Коригував її безпосередньо староста Любомир Гулимчук”, — прокоментував провідний інженер “Калушавтодору” Володимир Гільщанський.

Тож Інформатор відправився в дані села, щоб побачити скільки та як було зроблено роботи по-факту.

Оцінити весь фронт проробленої роботи журналісту не вдалося, оскільки частина робіт була обабіч головної дороги, а також за рікою. Проте, ясність вніс староста Любомир Гулимчук:

“В Яворівці попри дорогу насправді є три вулички. І вони закручені, тому з дороги видно не багато. У Мислові ж, наприклад, є за рікою дороги, які з центральної дороги не видно. Я справді витратив 450 тонн щебеню на те, щоб їх підсипати. Це і за рікою, і на вулиці Франка, і всі які зумів. Так само в Ріп’янці. На одну дорогу я, наприклад зробив 500 метрів, спрофілював її, пустив уклон. Те саме стосується фос, щоб у Мислові не підтоплювало водою дощовою житлові будинки, щоб не розмивало далі дорогу, і не несло згори каміння. Прибрали також звідти гнилі бочки, які заважали стоку.  Їх роками ніхто не чистив”, — розповів староста.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору